Recept
Pitabröd
, 1 portioner
Nutrition:
175.6 kcal (175.6 per unit)
4.6 g protein ( 4.6 per unit)
Ingredients:
46.0 g of flour
29.4 g of water
0.9 g of oil
1.2 g of salt
3.1 g of yeast
Instructions:
0. Dissolve yeast in water add 26.3 grams flour
1. Mix until no klumpar, rest for 20 min
2. Add oil and salt and then rest of flour (19.7 grams) in batches, knead well and reast for 2 hours
3. Divide into pieces, flatten, rest 30 min and cook in pan a few minutes per side or 230 C in oven 6 min
-
Baguette, knådlös
-
Helt fantastisk bra. något vattnig i smaken men osäker på vad som ska ändras.
-
Ciabatta
-
Otroligt bra med stora luftbubblor och seg mantel men jobbig, tidskrävande och kladdig att laga, särskilt utan maskin.
-
Ciabatta, knådlös
-
Så bra å enkel jämfört med knådvarianten. Aningen dålig undersida, svampig typ. borde kanske testa att bara mjöla rejält under? Testa att baka på sten?
-
Fiskbullar med ris
-
Gudarnas föda, fiskbullar med ris.
-
Grekiska färsbiffar med fetaost, tzatziki och ris
-
Goda färsbiffar som funkar bra som matlåda
-
Havregrynsgröt
-
Squatz and Oatz, bra frukost om man ska göra något tungt på förmiddagen. Funkar även som lunch om man är i knipa
-
Kvark med flingor
-
Gott och nyttigt mellanmål med högt proteininnehåll
-
Kvass
-
Blandade resultat. Citronen gör susen men fortfarande problem med jästfällning. Bra bubbel nu.
-
Köttbullar och yoghurtsås
-
Någorlunda mager men mättande måltid. Kanske behöver något mer?
-
Linssallad med tzatziki
-
Sallad med linser och yoghurtsås.
-
Pitabröd
-
Syrisk typ som sväller upp som en kudde och kan fyllas med saker.
-
Pizza
-
Utmärkt för juggepitsa på sten. Undersida blir frasig men inte knaprig, kanterna likaså, och inte för fluffiga. Osäker på hur förbättra?
-
Pizza, italiensk stil
-
Italiensk stil med höga kanter och sånt. Notera ingen olja i deg. Tillsätt ovanpå italiensk stil
-
Pizza, knådlös
-
Inte så bra alls än. passar inte som juggepizza, utan snarare som mer brödig italiensk pizza med fluffiga kanter. Måste justera den här på något sätt
-
Proteinkvark
-
Mellanmål med extremt hög mängd protein per energi