Recept
Kvass
, 1 portioner
Nutrition:
231.1 kcal (231.1 per unit)
2.4 g protein ( 2.4 per unit)
Ingredients:
1000.0 g of water
67.0 g of sugar
5.0 g of raisin
5.0 g of raisin
1.0 g of lemon
2.0 g of rye bread
5.0 g of yeast
Instructions:
0. Toast bread hard
1. Put in boiling water with raisins 1
2. Leave off heat for like 10 h
3. Remove bread and raisins 1
4. Add sugar, yeast, lemon and raisins 2
5. Put in suitable container
6. To start fermentation, perhaps put in hot place for like 30 min
7. Leave for like a week or so (remember to keep an eye on teh pressure lmao)
8. Remove raisins 2 and put in bottle
9. To avoid yeast precipitation from the bottom, perhaps siphon the kvass is good idea
-
Baguette, knådlös
-
Helt fantastisk bra. något vattnig i smaken men osäker på vad som ska ändras.
-
Ciabatta
-
Otroligt bra med stora luftbubblor och seg mantel men jobbig, tidskrävande och kladdig att laga, särskilt utan maskin.
-
Ciabatta, knådlös
-
Så bra å enkel jämfört med knådvarianten. Aningen dålig undersida, svampig typ. borde kanske testa att bara mjöla rejält under? Testa att baka på sten?
-
Fiskbullar med ris
-
Gudarnas föda, fiskbullar med ris.
-
Grekiska färsbiffar med fetaost, tzatziki och ris
-
Goda färsbiffar som funkar bra som matlåda
-
Havregrynsgröt
-
Squatz and Oatz, bra frukost om man ska göra något tungt på förmiddagen. Funkar även som lunch om man är i knipa
-
Kvark med flingor
-
Gott och nyttigt mellanmål med högt proteininnehåll
-
Kvass
-
Blandade resultat. Citronen gör susen men fortfarande problem med jästfällning. Bra bubbel nu.
-
Köttbullar och yoghurtsås
-
Någorlunda mager men mättande måltid. Kanske behöver något mer?
-
Linssallad med tzatziki
-
Sallad med linser och yoghurtsås.
-
Pitabröd
-
Syrisk typ som sväller upp som en kudde och kan fyllas med saker.
-
Pizza
-
Utmärkt för juggepitsa på sten. Undersida blir frasig men inte knaprig, kanterna likaså, och inte för fluffiga. Osäker på hur förbättra?
-
Pizza, italiensk stil
-
Italiensk stil med höga kanter och sånt. Notera ingen olja i deg. Tillsätt ovanpå italiensk stil
-
Pizza, knådlös
-
Inte så bra alls än. passar inte som juggepizza, utan snarare som mer brödig italiensk pizza med fluffiga kanter. Måste justera den här på något sätt
-
Proteinkvark
-
Mellanmål med extremt hög mängd protein per energi